SPORVOGNSREJSER

2023-08-09 LUND - Clemenstorget, sporvogne, station og lager (Max Aschenbrenner)

YouTube navn: Årskortguld Sj.
Sprog: Svensk.
Dato: 9. august 2023.
By: Lund (Sverige).

Videoen viser

Lunds spårväg
I drift

1Lund sporvognslinje 1: ESS - Centralstation
I drift

Beskrivelse

LUND C:
Lund C, eller Lunds hovedbanegård, er byens hovedbanegård og et vigtigt knudepunkt i det sydlige Sverige. Åbnet i 1856, tilbyder det forbindelser til forskellige dele af landet, med regelmæssige togafgange, der forbinder rejsende til nærliggende byer og fjerntliggende steder.

LUNDS SPORVEJE:
Lunds sporveje var en vigtig del af byens offentlige transportsystem fra begyndelsen af det 20. århundrede og frem til deres lukning i 1969. De skinnebundne køretøjer muliggjorde effektiv kørsel og bidrog til byens vækst ved at forbedre tilgængeligheden og kommunikationen. I dag har Lund genindført en moderne sporvej som en del af byens bæredygtige transportsystem.

CLEMENS SQUARE:
Clemenstorget er en plads i Lund. Den ligger cirka 100 meter nordøst for Lunds hovedbanegård og er en af de større pladser i byen. Clemenstorget er kendt for sin torvehandel, primært loppemarkedsting.

Pladsen blev anlagt i 1890'erne og hed oprindeligt Clementstorget (navnet blev ændret i 1923). Der blev bygget flere huse ved pladsen, blandt andet imponerende stenhuse på nord- og østsiden af pladsen. På vestsiden ligger toldstedet, nu auktionskammer, og siden 1997 gang- og cykelbro over banegården.

Ifølge Lunds kulturportal er pladsen opkaldt efter området kaldet Clemens rote, som igen blev opkaldt efter Sankt Clemens, også kaldet Clemens Romanus, som var den tredje biskop i Rom i 90-97

LUNDS VAREMAGASIN:
Lunds pakhus, også kendt som "Godset", er en imponerende murstensbygning fra 1800-tallet. Det blev engang brugt som lager for varer og var et vigtigt knudepunkt for byens handelsaktiviteter. I dag er bygningen en del af kulturarven og har gennemgået en restaurering for at bevare sin historiske værdi.

Copyright: ARONIA | Film, Haninge
"Dokumenter din virkelighed"

2023-08-09 LUND - Clemenstorget, sporvogne, station og lager (Max Aschenbrenner)

Tilføj en kommentar

Placeret på et kort

Sidst opdateret: 15. oktober 2024.