SPORVOGNSREJSER

Linie 10 forulykker ved Carlsbergbroen (1958)

YouTube navn: Toghatten.
Sprog: Dansk.
Dato: 28. marts 1958.
By: København (Danmark).

Videoen viser

Københavns Sporveje (KS)
Nedlagt

København sporvognslinje 10: Emdrupvej - Toftegårds Plads
Nedlagt

Beskrivelse

I 1958 skete en alvorlig sporvognsulykke ved Carlsbergbroen i København, som nemt kunne have udviklet sig til en stor katastrofe. En linie 10 sporvogn sprang af sporet, kørte gennem broens rækværk, og styrtede ned ad jernbaneskråningen mod banegraven. Samtidig var Hamburg-ekspressen på vej mod Hovedbanegården med 80 km fart. Mirakuløst lykkedes det at standse ekspressen, takket være tre raske statsbanefolk, der resolut løb toget i møde og gav stopsignal til lokomotivføreren. Han fik derfor taget farten af eksprestoget, så det standsede lige ved broen. Flere passagerer fik mindre kvæstelser, men det må betragtes som mirakuløst, at den dramatiske ulykke ikke kostede menneskeliv.

Linie 10 forulykker ved Carlsbergbroen (1958)

Placeret på et kort

Kommentarer

Bent Jensen (25. oktober 2021):

"Jeg kan godt huske det! Min far arbejdede ved DSB og kom hjem og fortalte mig om ulykken da jeg var 9 år gammel."

Kirsten Gitte Rasmussen (30. marts 2023):

"Jeg husker det ganske tydeligt. Det var min 17 års fødselsdag. Jeg havde mistet min mor om natten, men jeg skulle ind på min arbejdsplads og fortælle det. Flagene vejede over hele byen. DR Ingrid havde fødselsdag. På vejen tilbage var flagene på halv stang, grundet ulykken med linie 10. En meget sørgelig dag!"

Ida Holck (17. oktober 2023):

"Mange år forinden var der Vigerslev-ulykken, hvor et S-tog rullede ned ad dæmningen, der var mange dræbte og sårede og ambulanceudrykning fra div. brandstationer. Er der billeder/omtale derfra?"

Henrik Boye (Sporvognsrejser) (18. oktober 2023):

"Hej Ida, Vigerslev-ulykken var ikke et S-tog men et eksprestog. Du kan læse mere om ulykken her: https://da.wikipedia.org/wiki/Vigerslev-ulykken"

Tilføj en kommentar

Sidst opdateret: 13. januar 2024.