SPORVOGNSREJSER

Overvældende Letbane start i Odense min By

YouTube navn: Odense ser Rødt.
Sprog: Dansk.
Dato: 31. maj 2022.
By: Odense (Danmark).

Videoen viser

Odense Letbane
I drift

Odense Letbane: Tarup Center - Hjallese St
I drift

Odense lavgulvsledvogn 15 "Symfonien", fabrik Stadlerrail Werk Pankow, serie 01-16, bredde 2.65 m, længde 42.00 m, produceret 2020, i retning mod Tarup Center.

Odense lavgulvsledvogn 11 "Hjemkomsten", fabrik Stadlerrail Werk Pankow, serie 01-16, bredde 2.65 m, længde 42.00 m, produceret 2020, i retning mod Hjallese Station.

Odense lavgulvsledvogn 13 "Øjeblikket", fabrik Stadlerrail Werk Pankow, serie 01-16, bredde 2.65 m, længde 42.00 m, produceret 2020, i retning mod Tarup Center.

Beskrivelse

Efter otte år og nogle milliarder kunne man vel godt lige prøve et par ture. Sådan lød da 10 årige Anders, sammen med tusindvis af andre odenseanere var med til åbning og gratis ture i den længe ventede Let-bane i Odense.
Vi var med da de 2 første officielle Letbanetog kørte synkront ind på Albani Torv, for at fejre åbningen af det mest omdiskuterede anlægsprojekt i Odense i nyere tid.
Et anlægsprojekt der selvfølgelig har haft de obligatoriske forsinkelser, masser af byggerod, klager over plager, og lokal politisk debat for og imod. Men selv om ingen endnu kan forudse hvor populær Letbanen vil blive, så er den kommet for blive en del af byen mange år ud i en fremtid, hvor Odense, som resten af Danmark og for øvrigt resten af Verden, bliver nødt til at tænke i klimavenlige grønne transportformer, inden den globale opvarmning og de igangværende klimaforandringer for alvor banker på døren.
Du kan også se et lokal historisk tilbageblik på balladen om en omstridt motorgade, der delte byen i 2 på mere end 1 måde.

Overvældende Letbane start i Odense min By

Tilføj en kommentar

Placeret på et kort

Sidst opdateret: 27. januar 2024.