SPORVOGNSREJSER
Sporvognsrejser logo

Aarhus Letbane første kørselsdag 21/12 2017

Bruger: Lasse Duusgaard.
Sprog: Dansk.
Dato: 21. december 2017.
By: Aarhus (Danmark).

Videoen viser

Aarhus Letbane
Lavgulvsledvogn 1108-1208, fabrik Stadlerrail Werk Pankow, type Variobahn, på letbanelinje L2 (Odderbanen), i retning mod Universitetshopitalet.

Beskrivelse

Torsdag den 21. december kl 11.00 kørte det første letbanetog i Aarhus med passagerer. Det kørte fra Aarhus H og til endestationen Universitetshospitalet.

Der var stor interesse for at køre med letbanen denne dag, da det var gratis at køre med. Jeg var med på den første ordinære tur kl 11 mod Universitetshospitalet og dette togsæt var propfyldt med glade passagerer. Snakken i toget gik meget på at letbanen var forsinket i knap 3 måneder, men at det var dejligt at den nu var kommet i drift. Flere passagerer var dog skuffet over at det ikke var Jørgen Leth, der annoncerede stationerne i toget.

Letbanen er filmet på Aarhus H - hvor det første tog ankommer kørt før kl 11. Dernæst på Dokk1, hvor to togsæt krydser. Så ses letbanen dreje fra kystvejen op på nørreport, hvor letbanetogsættet i lighed med biler skal blinke når det drejer. Til sidst ses ankomsten til Universitetshospitalet (ved Skejby Sygehus).

Aarhus Letbane første kørselsdag 21/12 2017

Videoens placering


Tilføj en kommentar

Dit navn

Se også

Linje: Aarhus hestesporvognslinje
Links om sporvogne i Aarhus
Museum: Modelparken Danmark
Selskab: Aarhus Letbane
Videoer om sporvogne i Aarhus

Sidst opdateret: 28. juli 2022.

© 2004-2022: Henrik Boye

Tysklands flag

Storbritanniens flag

Følg Sporvognsrejser på Facebook